Zatezanje i podmlađivanje kože lica, vrata i nadlanica laserom ili PRP metodom

zatezanje-koze-lice

Šta je laserski piling?

Laserski piling je trenutno najsavremeniji način uklanjanja bora većeg stepena sa lica, vrata i u potpunosti je zamenio metode hemijskog pilinga i dermoabrazije. Medjutim ,pored uklanjanja bora na mnogo sigurniji, efikasniji i precizniji način , postiže se i efekat podmladjivanja i poboljšanja samog kvaliteta kože.
Laserski piling deluje kao skocentrisan zrak svetlosti u jedoj tački bez ikakvog zračenja,i zahvaljujući novoj tehnologiji ultrapulsnih lasera zrak je velike snage i veoma kratkog vremana delovanja tako da ne oštećuje okolno tkivo i postoji jasna granica izmedju tretiranog dela i zdravog tkiva. Takodje blago termosenzitivno dejstvo razbija veze izmedju sraslih elastičnih vlakana i stimuliše stavaranje novih ćelija kolagena, što dovodi do zatezanja i podmladjivanja kože, pa čak i ožiljnog tkiva.Rad je izuzetno precizan i ne postoji mogućnost greške.

Učinak laserskog pilinga

Laserskim pilingom se uklanja površni sloj izumrlih i ostarelih ćelija izuzetno preciznom evaporizacijom sloja dubine 100-150 microna i to u ponovljenom postupku do tri sloja, što znači da se ukupno može skinuti 300-450 microna u zavisnosti od delova lica. Ovaj postupak i dubina su kontrolisani optičkim skenerom i veoma su precizni, a termosenzitivnim dejstvom dolazi do retrakcije -zatezanja same kože što eliminiše bore i na taj način se koža zateže i podmladjuje.

zatezanje-i-podmladjivanje-koze-lica

Postupak

Čitava procedura je veoma jednostavna.U zavisnosti od načina rada I vrste anestezije priprema pred intervenciju se obavlja u našoj stanovi na dan kada je sama intervencija zakazana.Sama intervencija se radi u ambulantnim uslovima a negu nakon zahvata nastavljate kod kuce I to u zavisnosti od stepena I regije na kojoj se piling radi.Ova vrsta intervencije se ne preporucuje u letnjem periodu,i svako izlaganje sunčevim zracima je strogo zabranjeno od strane lekara.

Očekivani rezultati

Nakon laserskog pilinga možemo očekivati najvecim delom skinute sve velike i apsolutno sve manje bore sa tretiranih regija, a koža dobija sjajan podmladjeni izgled, punoću i elastičnost. Na taj način se uklanjaju sve bore sa:

  • čela svih horizontalnih i vertikalnih i sa korena nosa
  • oko očiju i spoljnog dela očiju (smejalice)
  • sa obraza i nazolabijalne brazde
  • nausnica
  • brade i uglova usana
  • vrata i nadlanica

PRP-tretman krvnom plazmom

Tretman biostimulacije krvnom plazmom u medicini je poznat već stotinu godina unazad. Takodje , nazivaju ga i vampirski facelift i PRP(Platelat Rich Plasma)-plazma obogaćena trombocitima. Samim tretmanom postiže se postepeno ali primetno poboljšanje u teksturi, tonusu i kvalitetu kože.Procedura je potpuno prirodna, bezbolna, bez ikakvog rizika i pruža neverovatne rezultate. Faktori rasta(PDGF)koji se nalaze u trombocitima simulišu proizvodnju kolagena, a on je prva pomoć u korekciji efekta boranja kože.

prp-tretman
Čitava procedura nije hirurski facelift pa bi bilo suludo očekivati takve rezultate i tako komplikovan oporavak. Procedura pomaže da vratite i poboljšate izgled neke regije koja je tokom starenja izgubila volumen I elastičnost.

PRP tretmanom mogu se tretirati regije kao što su komplet lice, vrat, dekolte, nadlanice, ožiljci od akni, strije, kao i teme i poglavina kako bi se ojačao folikul dlake i pospešio njen rast. Postupak traje oko 60min zavisno od regije koja se tretira. U jednom aktu tretman se može izvoditi na više regija. Kako bi se postigli najbolji rezultati preporučuje se 2-3 tretmana u razmacima od 4-6 nedelja. Prvi rezultati se vide nakon 15-20 dana a redovnim životnim aktivnostima pacijent se moze vratiti već par sati od zavrsenog tretmana. Vrlo često u kombinaciji sa PRP metodom koristi se i dermaroler koji je odlične rezultate pokazao za redukciju strija i akni.


Top
Show Buttons
Hide Buttons