Uklanjanje strija laserom ili dermarolerom

uklanjanje-strija

Šta su strije?

Strije su kožne atrofične linije koje nastaju za veme trudnoće ili su uzrokovane naglim promenama telesne težine, hormonskim poremećajima, intenzivnim fizičkim aktivnostima i upotrebom kortikosteroida. Boja im može varirati; u početku su crvene, a zatim bele i trajne i koži daju neprijatan izgled. Strije ne remete zdravstveno stanje organizma, ali kada su već formirane, moraju biti tretirane intenzivno i sistematski.

Da li postoji prevencija pojave strija?

U najvećem broju slučajeva, moguće je sprečiti nastajanje strija i to je svakako i najbolja terapija. Važno je napomenuti i da novonastale strije mnogo bolje reaguju od onih koje su nastale pre nekoliko godina, a isto tako i neki pacijenti bolje reaguju na tretman od drugih. Na tržištu postoji veliki broj preparata, krema , različitih vrsta ulja, ali ni jedan od tih preparata ih ne može u potpunosti ukloniti. Medjutim , lasersko uklanjanje strija je jedino i potpuno rešenje za njihovo trajno uklanjanje.

strije

Procedura

Procedura laserskog otklanjanja strija, sastoji se u stvaranju mikrooštećenja po striji i usled velikog zagrevanja tkiva dejstvom laserskog snopa, a u dubini srednjeg sloja kože,dolazi do stvaranja novih kolagenih vlakana koja premoštavaju striju i potiskuju je u dubinu tkiva. Efekti su vidljivi već posle prvog tretmana. U toku same laserske procedure postiže se dvostruki efekat na koži,ona postaje ravna i glatka, a u isto vreme inicira se proizvodnja novih kolagenih vlakana u dermisu, te dolazi do regeneracije i popunjavanja postojećih udubljenja što je bitno kod postojećih strija. Za potpuni efekat, potrebno je uraditi više tretmana u razmacima od 6 nedelja.

Neželjeni efekti

Neželjeni efekti su izuzetno retki, ali kao i kod svake laserske procedure mogu se pojaviti crvenilo i edem na tretiranoj regiji. Ovi efekti svakako nestaju posle par dana od izvodjenja tretmana. Takodje, može doći i do promene u pigmentaciji, ali i ta pojava iščezava posle par nedelja, kada se koža u potpunosti vraća u svoje normalno stanje.


Top
Show Buttons
Hide Buttons