Laserski centar

Laserski Centar Menssana

Laser se koristi u medicini više od 20 godina. Njegovo korišćenje u estetskoj hirurgiji je mnogostruko, tako da se opercije klasičnim načinom sve manje izvode.

Možemo se pohvaliti iskustvom više od 20 godina u radu sa laserima u oblasti estetske hirurgije. Pratimo nove svetske operativne tehnike i tehnologije koje primenjujemo u našoj bolnici.
Pored ulaganja u opremu ulažemo u stručno usavršavanje našeg tima u zemlji i inostranstvu.
Veliku podršku i doprinos nam daje jedan od najvećih proizvodjača lasera u svetu “FOTONA” iz Slovenije.
Simbioza naučnog i praktičnog rada sa povezivanjem najnovijih tehnologija rada, dovodi do maksimalnog pozitivnog efekta kod pacijenata,bez ugrožavanja života i zdravlja. Zahvaljujući ovome postoperativni tok se skraćuje, a komplikacija nema.
Jedna od eksluzivnijih operacija je presadjivanje kose Erbijum laserom, koji poslednje tri godine zamenjuje CO2 laser koji ispoljava termički efekat na dlaku i okolno tkivo. Erbijumski laser je nazvan hladni laser, ne oštećuje susednu dlaku pa se može koristiti i kod progušćivanja kose, presadjivanje obrva, trepavica i brade.

Klinika za Lasersku Hirurgiju
Erbijumski laser se koristi za podmladjivanja lica kao laki, srednji ili duboki piling, za zatezanje kože lica, vrata, nadlanice i čitavog tela, za skidanje i ublažavanje sunčanih i drugih fleka sa lica i tela. Pomoću njega možemo uklanjati bradavice,mladeže,hemangiome i keratoze.
Koristi se za podmladjivanje spoljnih genitalnih organa žene i za zatezanje zidova vagine laserskim pilingom.
Složenije hirurške intervencije kao što je laserska liposukcija kombinovana sa lipoaspiracijom mnogo su olakšane korišćenjem Nd.YAG lasera. Takodje se koristi u vaskularnoj hirurgiji kod uklanjanja velikih vena donjih ekstremiteta tehnikom EVLA (endovaskularna laserska ablacija). Koristi se i kod uklanjanja manjih vena i kapilara kao i tetovaža tamne boje. Upotrebljava se i kod kožnih gljivičnih oboljenja kao i kod herpesnih infekcija. U kozmetologiji se koristi u redukciji rasta dlaka, lečenja akni na licu i telu. Ovi tretmani su dugotrajniji i zahtevaju više ponavljanja u odredjenim vremenskim intervalima.


Top
Show Buttons
Hide Buttons