Korekcija usana

Povećanje Usana

Usne su jedne od najvidljivijih delova na ljudskom licu i značajan deo fizionomije lica tako da je za očekivati da je korekcija i povećanje volumena usana postala jedna od najpopularnijih estetskih zahvata.

Šta je korekcija usana?

Intervencija povećanja i korekcije usana predstavlja hiruršku i kozmetsku proceduru tokom koje se povećava volumen i menja izgled usana. U zavisnosti kakav rezultat želimo da postignemo korekcija se može vršiti različitim vrstama filera, implantatima za usne, vlastitim masnim tkivom ili hiruškom procedurom. Kandidati za ovakvu intervenciju mogu da budu svi koji žele da neinvazivnom metodom osveže svoj izgled, vrate punoću usnama a pri tome imaju realna očekivanja.

Preoperativna procedura

Priprema za intervenciju se sastoji od razgovora hirurga i pacijenta i donošenju odluke kojoj metodi je najbolje pristupiti. Zatim se na osnovu uzete anamneze odlučuje o vrsti anestezije pod kojom bi se sama intervencija obavila. Cela procedura ne traje više od 45 minuta.

Korekcija Usana

Postoperativna procedura

Moguće je da posle zahvata dođe do blagog otoka i crvenila, što se hladnim oblogama koje se stavljaju nakon intervencije svakako ublažava. Po nekada, otok može da se zadrži i 3-5 dana nakon intervencije, a nakon hiruškog povećanja usana i do sedam dana.Takođe su mogući i manji hematomi i podlivi.
Pacijent se nakon intervencije uz adekvatnu terapiju otpušta na kućnu negu.

Rizici i komplikacije

Uzevši u obzir da radimo sa proverenim svetski poznatim I priznatim materijalima komplikacije su svedene na minimum.Ipak,ne možemo isključiti mogućnost da one postoje a mogu biti: krvarenje, asimetrija, migracija, pomeranje materijala i alergijska reakcija koja može prolongirati crvenilo, svrab i otok.


Top
Show Buttons
Hide Buttons